De tweede Ontwikkeldag

De tweede van drie ontwikkeldagen, bedoeld om het denken over de particuliere woningvoorraad verder te brengen en het Gronings Gereedschap fijn te slijpen, vond plaats op 22 september. We zijn te gast in het recent vernieuwde Dorpshuis van Wedde, waar de inwoners van het dorp veel tijd en energie in hebben gestopt. Het is een van de weinige voorzieningen die in het dorp nog aanwezig is: een plek voor ontmoeting. Deze ochtend ontmoeten de betrokkenen en experts rond de particuliere woningvoorraad in Groningen elkaar weer. Er volgen diverse presentaties; waarin onder meer de rotte kiezen in犀利士
Wedde en Bellingwolde worden besproken. De gemeenten Oldambt en Delfzijl onderzoeken samen met de SVn wat de eigenaar bewoner zelf kan doen en kijkt naar financiële regelingen voor de aanpak van particuliere woningen. Tijdens deze Ontwikkeldag zijn er ook gasten uit de Stadsregio Parkstad Limburg, waar vergelijkbare opgaven spelen.

We sluiten af met een wandeling door Wedde. We bekijken de drie panden die in de gebiedsontwikkeling Wedde zijn besproken. Even verderop is een monumentaal pand omgebouwd tot een bedrijfsfunctie: een pannenkoekenhuis. We eindigen bij de burcht van Wedde: een paar jaar geleden dreigde deze vesting te verpauperen, tot een stichting ingreep en er onder meer een kinderhotel in realiseerde. Een inspirerend voorbeeld van een (wel heel grote) dreigende ‘rotte kies’. De kinderen die in dit hotel logeren kunnen binnenkort in het pannenkoekenhuis leren koken; een mooie verbinding binnen het dorp.

wandeling rotte kies Wedde klein