Grote Coalitie onder de indruk van bereikte resultaten Bomenbuurt Winschoten

Op 17 december 2014 vond de feestelijke afronding van de vernieuwing van de Bomenbuurt in Winschoten plaats. De aanpak van de Bomenbuurt heeft uiteindelijk 1,2 miljoen euro gekost. Hieraan heeft de provincie Groningen 600.000 euro bijgedragen en de gemeente Oldambt eveneens 600.000 euro. Verder heeft corporatie Acantus nog zo’n 2,5 miljoen euro bijgedragen aan de verbetering van de huurwoningen. Particulieren hebben zelf 300.000 euro geïnvesteerd om hun eigen woning te verbeteren. De SVn-regeling ‘Lening Duur犀利士
zame Particuliere Woningverbetering’ is niet meer van kracht. Bewoners in de Bomenbuurt kunnen hiermee tegen een laag tarief geld lenen om hun woning te verbeteren.
De Grote Coalitie van het Gronings Gereedschap heeft in september 2015 een bezoek gebracht aan de Bomenbuurt en was onder de indruk van de bereikte resultaten.